Darreres informacions Pas Laboral

Companyes i companys,

El pròxim dilluns, 15 de maig, es constituirà el Comitè d’Empresa del PASL.

Els sindicats UGT i CSC han arribat a un acord en què es reparteixen la presidència i la secretaria del comitè pels pròxims quatre anys. L’acord s’ha fet sense comptar amb CCOO.

En general, als treballadors i a les treballadores no els hi agrada aquesta mena de pràctiques, tampoc que s’exclogui del govern del comitè a qui ha sigut més votat. En aquest sentit, estem convençuts que aquest  acord no recull el sentir majoritari del PASL, ni tan sols el sentir dels votants d’aquests dos sindicats.

Finalment, demanem que UGT i Intersidical-CSC expliquin al personal l’acord a què han arribat per a la constitució del comitè,perquè tothom el puguem conèixer i saber en quina mesura condicionarà el funcionament d’un òrgan de representació que, com el comitè, afecta a tot el PASL en qüestions molt importants.

CCOO continuarem sent transparents, rigorosos i seriosos, com hem sigut fins ara, continuarem  intentant millorar i elaborant propostes de negociació i d’acció sindical amb l’objectiu de millorar les condicions laborals del PASL.

Passem a informar-vos de com estan els diferents temes que us afecten:

Canvis en la direcció de Personal

Fa gairebé tres anys, la direcció de la UPC va decidir dividir el Servei de Personal en Servei del PDI i Servei del PAS, i es van crear també dos direccions d’àrea. En aquell moment CCOO vam manifestar que ens semblava una divisió artificial i que no ajudava a tenir una política coordinada per a tot el personal.

El nou gerent ha considerat que no és bo continuar amb aquesta divisió. Així que ara hi haurà una Directora de l’Àrea de Personal, la Miriam Giménez, i un Director de l’Àrea de Desenvolupament Organitzatiu i Personal, el Paco Navallas. Està per veure si aquest nou organigrama afectarà l’estructura d’altres unitats de Serveis Generals.

Informació econòmica

Pujada salarial 2023: a banda del 2,5 % d’augment salarial, si els indicadors de l’IPC i PIB continuen en l’actual línia, cobrarem un 1% més. Segons les previsions de gerència s’abonarà entre setembre-octubre d’enguany.

Partida addicional de 900.000 euros per augmentar el nombre de PAS de la UPC destinats a la implementació de la LOSU. Tot i que no se sap encara quan es farà el traspàs dels diners, la Generalitat ha aprovat un “pla de xoc” per crear llocs de treball addicionals de PAS, amb perfils tècnics.

Assumptes Propis

Fa unes setmanes CCOO vam interposar un conflicte col·lectiu contra les set universitats públiques catalanes pels dies d’assumptes propis. Com sabeu, aquest és un tema que va dificultar la negociació del darrer calendari laboral.

La finalitat d’aquesta demanda és que les universitats no computin els dies d’assumptes particulars en la jornada anual que fixa el conveni. El judici tindrà lloc properament. Us mantindrem informats quan surti la sentència.

Teletreball

En els pròxims dies, tornarem a demanar obrir les negociacions d’aquesta matèria.
Les negociacions del teletreball continuen aturades per discrepàncies entre la part social i la gerència de la UPC. CCOO considerem que el PASL ha de poder tenir fins a tres dies setmanals de teletreball tal com consta a l’acord de teletreball vigent a la UPC. A més, des del sindicat considerem que la possibilitat de fer teletreball no hauria de dependre del col·lectiu al qual es pertany. Sempre que un lloc de treball tingui tasques i/o funcions teletreballables, la persona treballadora que ocupa aquest lloc hauria de tenir dret a teletreballar. Gerència no veu ni una cosa ni l’altra.

Places a concurs intern i extern

En la darrera reunió amb gerència se’ns va informar que aquest mes sortiran a concurs intern 21 places TIC. Són places que aniran a càrrec dels fons addicionals. Aquestes places sortiran tal com marca el conveni, via trasllat i promoció.

Al llarg d’aquests últims 4 anys, CCOO hem demanat a gerència la creació i el concurs de places a tots i cadascun dels àmbits del PASL. Cal afavorir els trasllats i la promoció internes, per titulació i per la capacitat provada tal com estableix el conveni, per millorar la situació del personal laboral; també cal que hi hagin noves places per enfortir una plantilla que està força debilitada des de fa massa anys.

Jubilació Parcial

Des de fa temps també, CCOO venim exigint a la gerència de la UPC la necessitat d’un acord de jubilacions parcials al PASL i sempre ens ha donat llargues. A la darrera reunió gerència ha manifestat que està disposada a parlar-ne del tema. Confiem que aquesta voluntat es confirmi en un acord i puguem avançar.

Les jubilacions parcials són una bona mesura que permetria que les persones grans puguin anar avançant part de la seva jubilació i alhora que es vagi rejuvenint la plantilla de la UPC, cosa molt necessària.

CCOO presentarem la nostra proposta al pròxim comitè d’empresa per discutir-la, millorar-la i iniciar la negociació amb gerència.

Exposició laboral a la calor

En les pròximes setmanes, malauradament, ens veurem sotmesos a elevades temperatures i, per tant, a una major exposició d’estrès tèrmic i d’incomoditat tèrmica. El RD 486/1997, que defineix els paràmetres legals de les condicions ambientals a la feina, marca que els riscos laborals comencen amb temperatures superiors als 27 ºC.

En el següent enllaç podeu trobar una píndola amb informació a aquest respecte que pot ser del vostre interès:

Si tens problemes de temperatura en el teu lloc de treball a la UPC, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

Proximitat i assessorament

Us informem que les pròximes setmanes farem un recorregut per tots els Campus de la UPC. L’objectiu d’aquest recorregut serà fer un intercanvi d’impressions amb tots vosaltres, especialment amb tots aquells que ens doneu suport, per tal de valorar els resultats de les eleccions i la conformació del nou comitè, també per recollir les necessitats i les problemàtiques als vostres llocs de feina.

També us informem que hem creat un Chat d’assessorament CCOO amb el nom secciosindical.ccoo, perquè pugueu consultar-nos i compartir amb nosaltres els dubtes i/o inquietuds laborals o d’assessorament que considereu. Us podeu adreçar a nosaltres via Chat gmail, ens trobareu com a secció sindical CCOO, els dimarts de 10 a 12h i de 15 a 16h, i els dijous de 10 a 12h.

Òbviament, també podeu continuar contactant amb nosaltres mitjançant el nostre correu electrònic secciosindical.ccoo@upc.edu o el nostre telèfon fix de la secció 93.401.66.66 .

Salut i lluita,

Secció Sindical CCOO UPC

secciosindical.ccoo@upc.edu

Tel. 93 401 66 65

Share