No a l’acomiadament per emmalaltir. Defensem els nostres drets!

La sentència del Tribunal Constitucional del passat 16 d’octubre, que permet l’acomiadament objectiu per absències intermitents, encara que aquestes siguin justificades, ha generat una gran indignació i alarma social. 

L’article de l’Estatut dels treballadors que ho permet, el 52.d, existeix des del 1980, però va ser amb la redacció donada per la reforma laboral del 2012 que es va endurir substancialment la seva aplicació, ja que es va suprimir la referència al volum total d’inassistències de la plantilla al centre de treball. Amb això s’individualitzava totalment el còmput que s’havia de considerar i es culpava la persona pel fet d’exercir el dret a una recuperació efectiva en el cas de malalties d’origen comú, entre altres drets. 

Les persones treballadores es veuen abocades a no poder absentar-se justificadament del seu lloc de treball i a reincorporar-s’hi sense haver pogut recuperar la salut, amb el consegüent risc per a elles i per a la resta de la plantilla. 

Davant d’aquest fet, CCOO i UGT convoquem concentracions demà 27 de novembre a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona davant delegacions i subdelegacions del Gobierno. Aquestes concentracions també es produiran arreu l’Estat.

CONCENTRACIÓ
Demà a les 12 hores a la Delegació del Gobierno
Carrer Mallorca, 278
Barcelona

En aquest enllaç trobareu el Manifest:
https://www.ccoo.cat/pdf_documents/2019/manifest_27n_acomiadament_emmalaltir.pdf

Share