Darreres informacions PAS, i bones vacances!

INDISPOSICIONS

A la darrera nota informativa us vam informar que les gerències de les set universitats havien denunciat unilateralment l’acord d’indisposicions i que aquest caducava el 30 de juny.

CCOO vam demanar que es prorrogui l’acord actual. Les universitats donen per fet que aquest està prorrogat fins a final d’any i és d’esperar que les parts ens seiem per negociar abans.

REGISTRE HORARI

Al mes de juny gerència va presentar una sèrie de canvis que volien introduir en aplicació del RDL 8/2019, de 8 de Març. Bàsicament no considerar com a temps efectiu de treball els desplaçaments i realitzar marcatge horari quan es teletreballa. També se’ns va informar ahir que el PSR fitxarà a partir de l’octubre.

CCOO hem demanat l’obligatòria negociació dels diferents aspectes del registre horari contemplats en la nova normativa que té com a objectiu combatre el frau de les hores extraordinàries. Mentre aquesta negociació no es faci, gerència no pot introduir els canvis que va presentar als caps (no comptar el temps de desplaçament com a jornada i fitxar el teletreball).

PROGRAMA MAJORS 60 ANYS

Considerem que la mesura de gerència d’anular el programa a les persones que ja l’estaven gaudint és innecessària, no ajuda en les negociacions que gerència diu que vol realitzar amb els representants dels treballadors i vulnera la normativa. Per això, CCOO presentem també un recurs contra aquesta mesura.

Creiem que no hi ha cap impediment legal per negociar o mantenir l’actual programa per a majors de 60 anys, i que gerència hauria de vetllar perquè no perdem més drets. Que ja són molts els que hem perdut en els últims anys!

PREMIS JUBILACIÓ

Si recordeu la UPC i la resta d’universitats van ser condemnades a continuar pagant al PAS laboral la indemnització compensatòria per jubilació i prejubilació del conveni.

La UPC, tot i haver estat condemnada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, no ha volgut abonar aquestes quantitats al PAS funcionari.

Cada vegada hi ha més sentències dels jutjats del contenciós que condemnen a la UPC a abonar aquesta indemnització.

Si et jubiles aviat, posa’t en contacte amb nosaltres per reclamar els teus drets enviant un correu electrònic a: secciosindical.ccoo@upc.edu amb l’assumpte DRETS EN JUBILAR-ME 

NEGOCIADORA DE CONVENI 

Estava previst que el divendres, dia 26 de juliol, es tornès a reunir la comissió negociadora del 6è Conveni del PASL de les set universitats públiques catalanes i que puguéssim avançar en tres temes:

  • Acord per a la recuperació efectiva de l’article 53 del conveni sobre jubilació;
  • Acord sobre la jornada laboral del PASL que les parts haurem de registrar al departament de treball i que, tan bon punt sigui publicat, habilitarà la negociació col·lectiva per a la recuperació de les 35 hores;
  • Acord per donar garantia jurídica als processos d’estabilització del PASL a les set universitats.

Finalment, davant la tramitació de la denúncia del Conveni per part d’UGT, estem pendents de si hi ha o no reunió de negociadora.

PETICIÓ DE NEGOCIACIONS

Aquesta setmana CCOO hem entrat per registre la petició d’obertura de la negociació del Calendari Laboral i de la Conciliació a la UPC. La idea és començar a negociar aquest temes tan bon punt arribem de vacances.

Finalment, desitjar-vos a tots i totes unes bones vacances. Són més que merescudes.

Salut i lluita,

Secció CCOO UPC

Share