Entorn la darrera negociadora del Conveni

Benvolgudes companyes i companys,

El 17 de juny vam fer Negociadora del Conveni

El 17 de juny vam celebrar una reunió de la Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu del PAS-L.A proposta de CCOO, teníem la possibilitat de signar tres acords molt significatius per al nostre col·lectiu amb els que, d’una banda, podíem fer un pas endavant molt important per la recuperació la jornada de 35 hores sense acords compensatoris i la recuperació efectiva de l’article 53 del Conveni sobre jubilació i, de l’altra, establíem les bases necessàries per a garantir la seguretat jurídica de l’estabilització del PAS-L en precari, aprofitant la legislació vigent i les Ofertes Públiques Extraordinàries d’Ocupació.

Perquè no vam poder signar aquests acords importants?

Perquè, amb un gest sorprenent i irresponsable, UGT va fer servir un tecnicisme per posar en dubte la convocatòria i el format de la reunió (i, de retruc, la validesa dels acords que s’hi prenguessin). La situació va ser del tot surrealista, sobretot tenint en compte que totes les reunions de la Comissió Negociadora del Conveni dels darrers anys s’han convocat amb el mateix format.

Davant d’aquesta situació, el president de la Comissió va decidir suspendre la reunió i tot el PAS Laboral de les universitats públiques vam perdre una possibilitat real de fer un pas endavant en la recuperació dels drets arrabassats i per l’estabilització del personal temporal.

Són del tot incomprensible determinades actuacions que perjudiquen a totes les treballadores i treballadors del PAS laboral de les set universitats públiques catalanes. CCOO no defallirem, i tot i que això suposi un retard en la consecució d’aquests acords i en la posada en marxa dels processos d’estabilització a les universitats, els tirarem endavant tan bon punt sigui possible.

Des de CCOO seguirem defensant la negociació col·lectiva i l’assoliment d’acords que facin possible la recuperació íntegre dels drets i condicions laborals anteriors a les retallades.

Secció CCOO UPC

Share