Darreres informacions sobre Estabilització i Mesa de la Funció Pública

Companyes, companys,

Us fem arribar les darreres informacions sobre estabilització i Mesa de la Funció Pública de Catalunya.

 

ESTABILITZACIÓ

Tal com us vam informar, un cop aprovats els pressupostos de l’Estat 2018 que inclouen l’acord de març entre els sindicats i el Ministeri d’Hisenda, el procés d’estabilització del PAS temporal de la UPC es posa en marxa.

Alguns dels aspectes que es van concretant són:

 • La previsió és signar al setembre, amb junta i comitè, un acord que contempli el marc general del procés d’estabilització del PAS temporal de la UPC.
 • Nombre de places. El total de places que es convocarà dependrà de les que l’estat accepti, finalment, que compleixen tots els requisits legals d’estabilització. A les places estabilitzables cal sumar la taxa de reposició del 2015, 16 i 17. Sembla que es podran convocar més de 200 places ocupades temporalment, el que suposarà reduir la temporalitat a la UPC per sota del 2%.
 • Gerència encara està dissenyant com es desenvoluparan els processos selectius, tenint en compte que s’han de complir alguns requisits legals. Des de CCOO els hem fet diferents propostes. Us podem avançar que:
 1. Els processos han de ser de lliure concurrència (es pot presentar qualsevol persona que tingui la titulació).
 2. Serà un concurs-oposició. Els mèrits seran un 40% de la puntuació total. Per sumar-los, caldrà superar un prova de capacitat que encara s’ha de concretar. La idea és que estigui lligada a l’àmbit, o àrees de coneixement, de les places que es convoquin en cada procés selectiu.
 • La previsió és que el primer procés d’estabilització, el del PAS administratiu, es convoqui abans que acabi l’any. I que al llarg del 2019 es vagin convocant la resta de processos.

 

Ha costat molt. Però, per fi, estem fent passos per reduir de manera important la precarietat associada a la temporalitat a la UPC.

 

Processos selectius PAS-FUNCIONARI

 •  CCOO hem demanat que les oposicions es convoquin per accedir a l’escala C1 (administratiu), com ja passa en altres universitats catalanes, en lloc de l’escala C2 (auxiliar administratiu). Gerència ens ha de donar una resposta.
 • Envers el detall de procés, CCOO els vam fer arribar a gerència diferents propostes, moltes d’elles les que ens vau fer arribar. Al setembre ens tornarem a reunir i es concretarà més com serà el disseny final del procés. La previsió és realitzar una assemblea adreçada al col·lectiu, després d’aquesta reunió.
 • Estabilització-promoció interna A2. La previsió és que els dos processos es convoquin a l’hora. Finalment la convocatòria es realitzarà en 2019, ja que s’augmentarà el nombre de places a convocar (fins ara eren 10 de promoció interna).

 Si voleu més informació, feu-nos arribar un email a: Secciosindical.Ccoo@upc.edu

 

 ALTRES TEMES

 •  Increments 2018. Encara no hem cobrat l’increment del 2018, ni els endarreriments. Gerència preveu que a l’octubre es puguin pagar, tot i que han d’esperar les directrius normatives que ha de publicar la Generalitat.
 • Calendari laboral 2018. Les gerències de les universitats públiques estan pendents de com es concretarà l’acord signat al març que permet pactar jornades diferents a les 37,5 hores setmanals, i de la postura de la Generalitat envers aquest tema. En els pròxims mesos tot això s’ha d’anar aclarint, ja que no tenim gaire temps per negociar el calendari del 2019 i la possible tornada a la nostra jornada de 35 hores.

 

MESA DE LA FUNCIÓ PÚBLICA

En la Mesa de la Funció Pública de Catalunya s’acorden les condicions laborals del personal de la Generalitat de Catalunya. Però molts dels seus acord ens acabem afectant directament o indirectament al personal d’universitats. La setmana passada aquesta Mesa es va reunir. CCOO vam exigir:

 • La recuperació de drets arrabassats.
 • El pagament immediat de l’augment salarial d’aquest any.
 • El retorn de les pagues de 2013 i 2014 (recordeu que el parlament català va aprovar que, com a mínim, aquest any es retornarien el 10% de la paga del 2013).
 • La complementació de les incapacitats temporals (baixes) al 100%, tal com està acordat per als funcionaris estatals.

La Generalitat, en un gest irresponsable que no té cap mena de justificació, no ha volgut concretar res. Donada la situació, a la tornada de setembre, començarem la mobilització per assegurar la restitució dels nostres drets.

 

Per a més informació podeu llegir: https://goo.gl/z67NXE

 

Salut i bones vacances!!!

Secció sindical CCOO UPC

Share