Nota sobre el PASL temporal

Companya, company,

T’informem de dues qüestions importants:

  • En assemblea, us vam comentar que estem pendents de l’aprovació dels pressupostos de l’Estat 2018 per saber si disposarem de taxa de reposició addicional que permeti obrir un procés d’estabilització pel personal temporal estructural a les universitats. A aquest respecte, com ja heu vist als mitjans de comunicació, sembla que s’aprovaran abans d’estiu.
  • Davant d’aquesta circumstància, fa un parell de setmanes, en una reunió de comitè amb gerència, CCOO vam transmetre la necessitat d’avançar en la negociació del procés d’estabilització dels temporals al PASL. La idea és avançar feina i arribar a un acord per què, tan bon punt s’aprovin els pressupostos i els mitjans del servei de personal de la universitat ho permetin, puguem encetar els concursos d’estabilització. La gerència es va mostrar d’acord i vam arribar al compromís que ens faria arribar una primera proposta tenint en compte criteris que ja vam utilitzar a l’Acord d’estabilització de 2008.

Per tant, sembla que no caldran reclamacions individuals per què gerència pugui estabilitzar sense problemes legals de taxa de reposició. En el cas que ocupis una plaça ininterrompudament des de fa tres anys de catàleg la plaça es podrà estabilitzar. En el cas que no es compleixin aquests requisits s’haurà de fer servir taxa de reposició de la mateixa UPC.

Tot i això, t’informem que CCOO iniciem una campanya a les set universitats públiques catalanes per què aquells temporals que estiguin en una situació susceptible de ser considerada en frau de llei, puguin assessorar-se i fer la demanda individual, si ho volen.

Podeu trobar les condicions en el següent arxiu: https://goo.gl/ckvuhR .

Si estàs interessat, o tens dubtes, pots escriure’ns abans del 21 de Maig al següent correu electrònic: secciosindical.ccoo@upc.edu.

Finalment, informar-vos que des del comitè presidit per CCOO hem posat sobre la taula a gerència el problema de la temporalitat, hem interposat un conflicte col·lectiu per intentar solucionar la situació, s’han incorporat els temporals a l’acord de vestuari en una situació igualtat amb la resta de plantilla PASL, etc. Hem avançat com feia anys que no s’avançava en la negociació d’una solució per la situació precària del PAS laboral temporal.

Continuem treballant. Entre tots i totes ho aconseguirem.

Salut i lluita,

Secció Sindical CCOO UPC

Share