EPIs. Vestuari. Roba de Treball

EPIs

La Olga Lanau, gerent, també és la presidenta del Comitè de Seguretat i Salut Laboral (CSSL). A la reunió del dia 17 d’octubre del 2014 va aclarir que els EPI (Equips de Protecció Individual) s’han de demanar directament a la pròpia unitat. Totes les unitats organitzatives de la UPC tenen pressupostades els EPIs destinats al personal al seu càrrec.

Per tant, ja pots sol·licitar al teu cap organitzatiu els EPIs que necessitis per al teu lloc de treball i la unitat te’ls ha de facilitar. En cas de denegació o d’algun problema et recomanem que et posis en contacte amb algun dels Delegats de Prevenció del Comitè d’Empresa, que son:

Quan l’enviis t’aconsellem que el posis amb còpia al teu cap i a la gerent, (gerent@upc.edu).

Vestuari. Roba de Treball.

Al seu dia es va acordar que el vestuari que figura al Conveni en pagués en metàl·lic. Des de les retallades no es paga. Però hi ha molts llocs de treball que necessiten roba de treball (bates, sabates, etc.) que no són EPIs però que s’han de tractar com si ho fossin. Això passa especialment als laboratoris i a manteniment.

Hem insistit davant la gerent i seguirem insistint en aquest tema. Tot i que ho reconeix no té diners per fer-hi front aquest 2014. T’aconsellem que si necessites roba de treball per la teva protecció la demanis com si fos un EPI. Quan la unitat et digui que no posa-ho en coneixement dels Delegats de Prevenció i de la gerent perquè puguin veure l’abast i solucionar-ho.

Nota. El lliurament del vestuari obligatori d’hivern d’aquest 2014 va endarrerit. El temps acompanya fins ara però l’hivern és a la porta. Primer la salut i no passar fred. Després l’uniforme.

Share