Resum reunió amb Gerència

Companyes, companys,

Després de les eleccions i el canvi de rector, divendres de la setmana passada la Junta i el comitè del PAS es van reunir amb gerència. Us fem un resum dels principals temes.

TELETREBALL I PRESENCIALITAT

La setmana passada, i després de mesos de negociacions, es va arribar a un Acord Marc per al desenvolupament del teletreball del personal d’administració i serveis a les universitats públiques de Catalunya. És un acord per a les 7 universitats públiques catalanes que està pendent de signatura. Us avancem que l’acord respecta el Pacte de la UPC, i el millora en alguns punts. Un cop se signi, CCOO us el farem arribar amb la nostra valoració.

Reactivació presencial dels serveis

La previsió és que l’actual instrucció del gerent que permet fins a 4 dies de teletreball,  estigui vigent fins al 31 d’agost. Gerència manifesta que el PROCICAT emetrà, aviat, noves instruccions que deixaran de fomentar el teletreball. El seu plantejament inicial és que a l’1 de setembre el règim, i teletreball concedit, sigui el d’abans de la pandèmia.

La comissió de seguiment que es constituirà a la UPC, un cop es formalitzi la signatura de l’Acord Marc que us hem esmentat, negociarà al juliol el règim transitori al nou sistema i l’adaptació del nostre Pacte a l’Acord Marc. Fins al moment que arribem a un acord, el Pacte de Teletreball actual és plenament vigent.

CCOO va manifestar que, tot i que els indicadors són favorables, la pandèmia no ha acabat. Al setembre segurament encara hi haurà quarantenes, i fills o filles, i/o pares i mares dependents, que s’hauran de cuidar si estan confinats. També persones especialment sensibles que hauran de ser valorades de nou, en funció de les noves circumstàncies.

Vam manifestar que és del tot necessari que hi hagi un període transitori, en el qual les unitats i les persones es puguin organitzar. No podem començar l’1 de setembre amb el règim de teletreball que teníem abans de la pandèmia. Les persones que no feien teletreball abans, i les que el volen ampliar, han de poder fer la seva demanda i obtenir una resposta durant el règim transitori.

Gerència va respondre que seran sensibles als temes de conciliació, i que haurem d’acordar un règim transitori el més aviat possible.

RETRIBUCIONS

La pujada del 0,9% d’aquest any, i el retorn de la paga de 2014, estan pendents de la modificació dels pressupostos de la Generalitat de 2020.

Respecte als fons addicionals de 2019 i 2020, no hi ha hagut acord en la Mesa d’universitats. Aviat us enviarem una nota explicant què ha passat en les negociacions de la Mesa. Gerència va manifestar que al juliol ens faran arribar una proposta.

EL RECTOR AMPLIA EL PERSONAL EVENTUAL DE LA UPC

Amb el canvi de rector, a banda de l’actual estructura de personal de confiança amb dues rebaixes de nivell, es nomenaran dues persones més de confiança. En global, la reestructuració suposa un augment de la despesa en personal de confiança de més de 150.000 euros anuals.

CCOO vam manifestar que no és un bon començament. Fa anys que aguantem discursos de mancances econòmiques, finançament insuficient, contenció del dèficit, com argumentari de gerència per dir que no a moltes propostes i per retallar els nostres drets.

Fa més de deu anys que sota aquesta excusa no es reclassifiquen places (quantes persones feu tasques d’una categoria superior, i us diuen que no hi ha diners per reclassificar la vostra plaça?), que no paguen al PAS funcionari el premi de jubilació, que no es cobreixen reduccions de jornada, ni tots els permisos o baixes laborals, que no es renova la plantilla, que no s’equipara el complement específic en perfils del mateix nivell… Fa dos anys que van acabar amb la reducció de jornada pels majors de 60 anys per qüestions econòmiques. No comencem bé amb una despesa de 150.000 euros més en personal eventual.

MESURES SOBRE PRESTACIÓ DE SERVEIS AMB MALALTIES D’ESPECIAL GRAVETAT

S’està treballant en un procediment per implantar i gestionar l’acord de la Mesa d’Universitats Públiques Catalanes pel qual s’estableixen diverses mesures relatives a la prestació de serveis amb malalties d’Especial Gravetat. La previsió és que al juliol es tracti el tema amb gerència.

PROCESSOS SELECTIUS

PAS-funcionari

Procés d’A1 en marxa: el primer exercici no es realitzarà abans de vacances.

Gerència intentarà convocar a finals de juliol els processos de Biblioteques (A2 estabilització i A1 promoció), i dues places d’estabilització d’A2 pendents.

PAS-laboral

Com sabeu els processos d’estabilització del PASL estan en marxa. La intenció de gerència és que tots es resolguin abans de les vacances d’estiu. Una data una mica justa si tenim en compte que encara falten començar les proves  dels nostres companys TICs i de Manteniment.

ALTRES TEMES PENDENTS

CCOO també vam demanar a Gerència reprendre la negociació dels diferents temes aturats durant mesos per les eleccions a rector: pla de formació, normativa concursos, RLT i política de substitució de les baixes laborals i de reforços estables de les reduccions de jornada, biblioteques…

Des de CCOO us encoratgem que contacteu amb nosaltres per fer-nos arribar els vostres dubtes i/o peticions sobre aquests i altres temes que ens afecten com a treballadors i treballadores de la UPC.

Us mantindrem informats sobre l’avanç dels diferents temes durant el mes de juliol.

Podeu seguir l’enllaç al text en color vermell.

SECCIÓ SINDICAL CCOO-UPCP

Share