Darreres informacions PAS, salut i bones vacances!!!

Estem davant un any molt atípic, i molt dur, a causa de la pandèmia global del virus COVID-19 i tot apunta que ho continuarà sent a la tardor. Des de CCOO us volem desitjar salut i que, dintre de les circumstàncies actuals, passeu unes bones vacances i un més que merescut descans. Les necessitarem per recarregar piles.

Per acabar us volem transmetre les següents informacions prevacances:

RETORN 60% PAGA EXTRA

Tot el personal de la Generalitat ja ha rebut el pagament del retorn del 60% de la paga extra arrabassada per les retallades i aconseguida en un Acord de retorn amb la Generalitat. A universitats no ho hem cobrat, les gerències asseguren que es cobrarà al Setembre.

CALENDARI LABORAL 2020

CCOO se’ns va citar a inspecció de treball el passat divendres, 24 de juliol. Com us vam informar vam denunciar l’incompliment de Calendari Laboral 2020 en funció de l’aprovat en el darrer Consell de Govern de la UPC. 

En aquesta reunió vam expressar a la inspectora:

  • Que la priorització del gaudi dels dies d’assumptes propis abans del 31 d’agost, i tanmateix que s’hagin de fer en dies de teletreball, no procedeix i condiciona un dret que el calendari i l’EBEP estableix per tot l’any;
  • Que el canvi de criteri en relació amb les vacances, emparat sota la forma d’una recomanació, que estableix que en primer terme les vacances s’han de fer a l’Agost tampoc és pertinent respecte l’acordat;
  • Finalment, vam argumentar que cap d’aquestes mesures té empara legal, ja que el Document de Represa aprovat en Consell de Govern es basa en la Resolució 1429/2020 de la Generalitat i el Pla Sectorial d’universitats, i aquests no contemplen ni conviden a fer cap modificació de calendaris laborals.

Sorprenentment gerència va defensar davant inspecció que aquestes modificacions de calendari no modifiquen en res l’Acord de Calendari Laboral 2020 i que, de fet, el que s’ha aprovat al Consell de Govern són simples recomanacions. La inspectora es va mostrar en sintonia amb aquesta posició. Per tant, d’entrada, ja ho sabeu, el PAS ens hem de prendre aquestes modificacions com el que són: recomanacions, no obligacions.

Tot i això CCOO continuarem fins al final el procés judicial obert, per tal d’esvair qualsevol dubte.

CONCILIACIÓ

CCOO vam demanar a Gerència que s’apliqui al PAS una sentència del Suprem que permet reduir la jornada cobrant tot el sou per cuidar fills malalts encara que no estiguin hospitalitzats. LA UPC ho desconeixia i els hi vam facilitar la sentència. Estem a l’espera que es publiqui a la nostra intranet com a nou permís i se’ns apliqui.

PERSONES ESPECIALMENT SENSIBLES

Aquest mes de juliol, un nombre important de persones especialment sensibles (PES), a les quals els seus metges recomanen treballar a distància mentre duri la pandèmia,  han rebut un nou informe d’ASPY (empresa encarregada de la vigilància de la salut del personal de la UPC) on se li reconeix com a PES amb un risc nivell 1 que vol dir que les seves feines es realitzen sense contacte amb persones simptomàtiques.

Recomanem a aquestes persones respondre al correu d’ASPY que: “aquesta resolució és genèrica i cap persona d’ASPY, o del Servei de Prevenció de la UPC, ha fet cap avaluació específica del meu lloc de treball analitzant les seves particulars característiques, ni s’ha tingut en compte l’existència o inexistència d’unes condicions que permetin realitzar el treball sense elevar el risc propi de la condició de salut de la persona treballadora. I, per tant, demano que s’anul·li  l’últim informe d’ASPY i es procedeixi a avaluar els riscos específics del meu lloc de treball respecte a la COVID per part de qui correspongui.”

Hem preguntat a gerència sobre les conseqüències d’aquest canvi, i si aquestes persones poden seguir teletreballant durant 5 dies, tal com estableix el Pla de represa aprovat pel Consell de Govern. Ens han respost que “No descartem que, òbviament per l’evolució que la pandèmia va tenint dia a dia, aquest criteri s’hagi d’actualitzar, però no creiem que ens trobem ara en aquesta situació.”

Per tant, mentre gerència no canviï el seu criteri, poden seguir teletreballant durant 5 dies.

PREVENCIÓ RISCOS LABORALS

Els delegats i les delegades de prevenció han tingut molts fronts oberts davant el Covid19 a la UPC,  al Comitè de Seguretat i Salut Laboral (CSS). Davant les situacions de rebrot i certes discrepàncies, algunes de fons, sol·licitarem un plenari extraordinari del CSS al setembre per abordar la reincorporació i la situació de la pandèmia. 

CAMPANYA DE SIGNATURES

Finalment, recordar-vos que el comitè i la junta han engegat una recollida de signatures a enviar al gerent i al rector que doni suport a les nostres reivindicacions. Us convidem a donar suport a aquesta iniciativa unitària!

Enllaç per adherir-se:

https://forms.gle/wB3H6JAKMUo8jNKv6

Sense més, desitjar-vos, un cop més, salut i bones vacances!

Secció Sindical CCOO UPC 

Share