Informe sobre la bretxa salarial i vídeo de la vaga 8M

Què és la bretxa salarial?

L’Organització Internacional del Treball (OIT) defineix la bretxa salarial com un ‘indicador que avalua les desigualtats de gènere en ingressos com el salari’ (Guia introductòria d’igualtat salarial, 2013). La bretxa salarial entre homes i dones mesura la diferència entre els ingressos mitjans de les dones i dels homes com a percentatge dels ingressos dels homes. És a dir que si els ingressos mitjans mensuals de les dones suposen un 70% dels ingressos mitjans mensuals dels homes, la bretxa salarial entre homes i dones és de 30 punts percentuals.

Pots accedir a l’infome complet de CCOO de Catalunya aquí: https://goo.gl/qEVks9

Carrega’t de raons llegint l’informe !!!

També us fem arribar un video força il·lustratiu de la vaga laboral de 2 hores per torn del 8 de Març de 2018 contra la bretxa salarial, els salaris de misèria i les violències masclistes:

En breu us enviarem els horaris de l’aturada a la universitat.

Secció Sindical CCOO UPC

Share