Darreres informacions d’aquest 2016

Després d’anys de restriccions, per a aquest 2017 la universitat ha pressupostat alguna petita millora per al personal:

Contractació de nou personal de suport. A banda de l’envelliment de la plantilla, un dels problemes més greus que tenim en el col·lectiu del PAS és la sobrecàrrega generalitzada de treball derivada dels acomiadaments del 2013 i de l’absència de taxa de reposició en els últims anys.

CCOO hem demanat des de l’inici a l’equip rectoral que és absolutament necessari contractar nou personal. Aquest any per fi gerència ha pressupostat una partida per aquest concepte. Ens va informar que serà petita i per casos extrems, però és un inici per renovar la plantilla i per alleugerir l’excessiva càrrega de treball.

Estabilització

L’estabilització del PAS temporal és un dels nostres objectius. Un alt percentatge de la plantilla de la UPC té una relació temporal des de fa molts anys, en molts casos fraudulenta. Sembla que a partir de l’any que ve s’obre un procés de regularització.

PAS-Funcionari: com ja sabeu gerència va proposar, i es va aprovar en el Consell de Govern, la reserva de la taxa de reposició del PAS del 2015. S’ajuntarà amb la que es generi en els pròxims dos anys per a poder convocar oposicions, i estabilitzar el màxim de persones del PAS funcionari interí.

PAS-laboral: La seva estabilització també està en marxa. A hores d’ara gerència ens ha presentat un informe jurídic que avala la possibilitat de convertir el personal laboral estructural en frau de llei a indefinit no fix. Valorem positivament la voluntat de l’informe.

Alhora CCOO hem enviat a gerència un informe del nostre gabinet jurídic que avala que la conversió s’estengui també al personal laboral en contracte d’interinatge que estigui en frau de llei. Finalment, gerència també s’ha mostrat oberta a estudiar un procés d’estabilització definitiu, tan bon punt sigui possible.

Formació

Fons de Formació Contínua (FFC): Fa unes setmanes van acordar amb el Servei de Desenvolupament Professional (SDP) el destí d’aquests Fons. Des de CCOO, tal com ens heu demanat en les diferents enquestes que s’han fet, vam proposar que s’imparteixin més cursos d’anglès i en eines informàtiques que van ser acceptats finalment, i es van incorporar a la proposta de cursos. També s’ha millorat la informació que la part social rebem en la comissió i la que rebrà el personal.

Pla de formació: Continuen les negociacions centrades en dues qüestions:

  • Com es calcula el 2% de la massa salarial que la UPC hauria de posar en formació, ja que la universitat vol deduir d’aquest 2% despeses que considerem abusives. I com arribarem a aquest 2%. Fa anys que la UPC no aporta cap quantitat en formació. Gerència està disposada a començar a aportar diners però no veu possible arribar al 2% en breu.
  • Contingut del pla: hores mínimes de formació, criteris de selecció i procediment.

Ara mateix, les posicions continuen bastant allunyades. La part social vam presentar dues propostes sobre les dues qüestions i ara gerència ens ha de donar una resposta.

CONCILIACIÓ

Ni el govern de l’Estat ni el de la Generalitat han demostrat cap mena de sensibilitat envers aquestes qüestions. Cap dels dos va dubtar a l’hora de retallar els nostres drets, però a l’hora de restablir-los, tot i que s’omplen la boca de la paraula “conciliació”, no fan res.

Les universitats no en són una excepció. En la Mesa de l’acord de Concilia, que afecta a les 7 universitats públiques, van estar durant més d’un any intentant aconseguir alguna petita millora però les condicions que posaven les universitats per acceptar alguna petita millora no eren acceptables per la part social.

Fa uns mesos que des de CCOO van proposar a Junta i Comitè demanar a gerència parlar de mesures per millorar la conciliació. Gerència ha respost que hi ha dificultats tècniques i legals, però que estudiarà la proposta.

Protocol de protocols

En moltes ocasions el personal no sap on adreçar-se quan té un problema, o un dubte laboral. Vam demanar a gerència que es clarifiqués al personal els diferents protocols i/o procediments que hi ha per tractar-los. Gerència ens va presentar l’altre dia un protocol de protocols perquè els personal sàpiga com i a on ha de dirigir-se quan té alguna qüestió laboral.

BONES FESTES I BON ANY 2017 !!!

Cordialment,

Secció Sindical CCOO UPC

Share