Manifestació Refugees Welcome! No faltis!

CCOO denunciem el preacord adoptat entre el Consell Europeu i Turquia. Aquest acord evidencia l’absoluta insensibilitat de la UE i els seus estats membres davant la crisi humanitària de les persones refugiades que arrisquen la seva vida fugint de la guerra.

Amb l’excusa de “combatre l’activitat de les màfies” la UE no pot defugir de la seva responsabilitat vers les persones més vulnerables, tampoc hauria de vulnerar el dret d’asil tot optant per una expulsió vergonyosa a Turquia que ha “comprat” per 3.000 milions d’€ en costos de gestió, 3.000 milions addicionals al 2018, l’eliminació del requisit de visat per als ciutadans turcs a Europa a partir de juny del 2016 i la agilització de l’entrada de Turquia a la UE.

CCOO es dirigirà al CES perquè lideri una mobilització sindical a nivell europeu, al mateix temps que emplaça a les forces polítiques i a les organitzacions socials per organitzar mobilitzacions de la ciutadania per denunciar l’actitud de governs i institucions europees i per a exigir mesures urgents davant la major crisis humanitària a la que s’ha enfrontat Europa des de la II Guerra Mundial i que la UE, a més, és un dels responsables en haver-la creat.

Hauríem de recordar que els ciutadans de l’estat espanyol també vam ser refugiats/des per la guerra civil i el franquisme i que avui dia patim l’emigració del nostre jovent més preparat.

Per tant, aquest dissabte, 19 de març del 2016, CCOO cridem als ciutadans/es a sortir al carrer per dir #jocontraRacisme! #ProuRacisme19M #UErgonya. Busca la convocatòria de la teva vila o ciutat i participa.

prou_racisme

Share