Caixabank condemnada per l’Audiència Nacional

L’Audiència Nacional ha condemnat a Caixabank a repetir l’avaluació dels riscos psicosocials perquè no ha usat un mètode fiable ni ha comptat amb la participació real dels representants dels treballadors i les treballadores. La sentència recorda a les empreses la seva obligació d’establir línies vermelles visibles i objectives per informar els treballadors i les treballadores sobre la pressió i l’estrès reals que estan suportant i els seus probables efectes nocius sobre la seva salut. Per ampliar la notícia aneu a:

http://www.porexperiencia.com/articulo.asp?num=65&pag=17&titulo=Caixabank-condenada-a-enmendar-su-politica-preventiva-sobre-los-riesgos-laborales 

La UPC no ha realitzat l’avaluació de riscos psicosocials, que és obligatòria: Llei de Prevencio de Riscos Laborals 31/1995, sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (2005), del Suprem i del Constitucional (2007 ). L’estiu passat la Inspecció de Treball va requerir a la UPC perquè la realitzés arran de la denúncia d’un treballador de l’FNB. Fa unes setmanes va acabar la prova a la FNB -que s’ha presentat a la Inspecció-  i en els propers mesos s’iniciarà una altra prova a l’EPSEB, amb un altre mètode (PSQ CAT21 COPSOQ). Un cop acabades les proves l’equip rectoral s’ha compromés a realitzar l’avaluació de riscos psicosocials a tota la UPC.

Els delegats de CCOO del CSS (Comitè de Seguretat i Salut Laboral) vetllarem perquè el procés d’avaluació acompleixi els requeriments legals que recull la sentència que us referim.

Per a més informació sobre els riscos psicosocials consulteu la pàgina d’ ISTAS i la de la Generalitat:

http://www.istas.net/web/index.asp?idpagina=3185

http://www20.gencat.cat/portal/site/empresaiocupacio/menuitem.32aac87fcae8e050a6740d63b0c0e1a0/?vgnextoid=32cdd41f193db210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD

 

Share