La polèmica entorn a les pensions…

Com segurament coneixeu, divendres passat es va conèixer l’informe que un grup d’experts nomenat pel Govern, ha fet sobre el Factor de Sostenibilitat de les Pensions. Ha causat molta polèmica el fet que un d’aquests membres, que ha votat a favor de l’informe, sigui el cap del Gabinete de Estudios Económicos de CCOO.

En relació a aquest fet hem d’aclarir:

1. No era un representant de CCOO, sinó un tècnic de prestigi, que treballa per CCOO, designat pel govern, no pel sindicat. Enllacem a articles de diari de quan es va configurar la comissió:

http://www.publico.es/455750/8-de-los-12-expertos-en-pensiones-han-estado-a-sueldo-de-la-banca-y-las-aseguradoras

http://www.eldiario.es/economia/Doce-expertos-reforma-pensiones_0_121088185.html

2. Al primer document de CCOO sobre l’informe, abans que comencessin les crítiques, en el què s’analitza tècnicament, i en el que ja es diu: “El trabajo de un grupo de personas, con un conocimiento más o menos profundo de la Seguridad Social, debe tener la atención que merezcan la calidad y contenidos de sus conclusiones pero no puede sustituir la responsabilidad política y social sobre el diseño, niveles de cobertura y financiación de nuestro sistema de pensiones. ”

http://www.ccoo.cat/noticia/169687/document-de-ccoo-davant-linforme-de-la-comissio-dexperts-sobre-la-sostenibilitat-del-sistema-public-de-pensions#.UbNn9Zz4JLg

3. CCOO a Catalunya ens hem manifestat en contra del document aprovat pel grup d’experts:

http://www.ccoo.cat/noticia/169683/ccoo-de-catalunya-ens-manifestem-contraris-a-linforme-dels-experts-sobre-la-reforma-de-les-pensions#.UbNoAZz4JLg

4. La Confederació Sindical de CCOO un cop van començar les crítiques ha fet aquest comunicat:

http://www.ccoo.es/csccoo/menu.do?Inicio:501872

5. Miguel Ángel García ha explicat el seu posicionament davant l’informe i deixa clar que ha treballat en aquest grup a nivell personal, mai en representació de CCOO:

http://blogs.elpais.com/pensar-sobre-economia/

Heu de saber que, a més d’aquests documents, el mateix divendres a la tarda, les xarxes socials estaven plenes de missatges de diferents dirigents territorials i sectorials de CCOO, mostrant el seu desacord amb el document dels experts.

Malgrat tot, la campanya contra CCOO s’ha endurit. Si la setmana passada eren els grups mediàtics de la dreta els més bel·ligerants, aquest cap de setmana han estat els que es consideren més d’esquerres que nosaltres.

CCOO fa nosa al projecte sociopolític que els sectors més poderosos de l’estat espanyol i de Catalunya volen tirar endavant. El nostre sindicat no callarà front l’atac brutal que s’està fent contra drets econòmics, socials i democràtics que tant van costar aconseguir als treballadors i treballadores d’aquest país. Per tot això, us alertem de que és altament probable que en el futur continuïn incrementant-se les campanyes mediàtiques contra CCOO. Aquells que els hi facin el joc ho faran sota la seva responsabilitat.

Tot i així, no defugim de cap autocrítica, tampoc de les accions pertinents que, a ben segur, es prendran en breu.

Share