Nota de la nostra candidatura al Claustre 2013

Eleccions al Claustre Universitari de la UPC – 20 de febrer.

Els Claustrals de CCOO elegits al 2009 hem vist el canvi de discurs del rector. Del triomfalisme inicial –quan la UPC era una universitat de prestigi, en creixement i expansió, amb els comptes en ordre– a la depressió actual. Ara  som la universitat catalana amb més dèficit, segons el rector per la mala gestió d’altres–és clar– i per les retallades que ens imposa la Generalitat i/o l’Estat. També hem vist com la majoria de claustrals, per fidelitat al rector Giró, han estat capaços d’aprovar uns estatuts que retallen i limiten les seves pròpies competències, convertint-lo en una part de la Institució buida de contingut i de poder.

Els Claustrals de CCOO ens hem mobilitzat amb el PAS contra el rector i contra el seu equip. Contra la seva manca de visió i de coratge. Els hem denunciat quan han defugit les seves responsabilitats. Quan ens volien vendre fum. Els hem criticat per no ser capaços d’oferir ni de liderar un projecte per enfrontar la delicada situació que vivim. Perquè amb les seves erràtiques decisions han fet recaure el pes de la crisi sobre els més dèbils –del PAS i del PDI–. Continuem dient “Giró dimissió!” perquè és el rector que ha venut l’autonomia universitària en nom d’un model polític que vol mercantilitzar tots els serveis públics.

Com vols el nou Claustre?

El nou Claustre UPC es trobarà amb el guió que els polítics de la dreta vénen aplicant en els últims anys. Més retallada de l’aportació pública, desaparició de titulacions, venda de centres, pujada de preus, entrada del “finançament” privat,  ofegament de la investigació, retallada de plantilles –interins, temporals i fixos–. Fins desmantellar la universitat pública, que és el seu objectiu. A cop de decret i d’imposicions. Traint la confiança que la ciutadania els ha donat.

Al PAS li cal un Claustre amb una visió institucional ampla, amb persones que defensin la Universitat Pública i de Qualitat. Disposades a col·laborar en un front progressista –de PDI, PAS i estudiantat– que planti cara als que recolzen aquesta agressió contra l’educació pública. És per això que les llistes de CCOO ens hem adherit a la Declaració d’un conjunt de candidatures al Claustre de la UPC. El nostre compromís és defensar la Universitat Pública. Recuperar democràcia, que n’hem perdut molta. Afavorir la cultura del debat i del consens pròpia de la comunitat universitària. Per això volem ser al Claustre i als Òrgans de Govern.

Si comparteixes aquesta voluntat. Si penses que les persones de la nostra llista hem treballat i seguirem treballant contra el desmantellament de la nostra universitat i contra els drets de les persones que hi treballem, VOTA’ns!

CCOO PAS Funcionari CCOO PAS Laboral
ARTAL LATORRE, GEORGINA
BASTARDAS GIRBAU, MARTA
CAMPRUBI GONZALEZ, MARIA LUISA
DUARTE GARCIA, PATRICIA
FERNANDEZ GUTIERREZ, LAURA
FERNANDEZ PASTOR, ALICIA
GONZALVO SANCHO, MIGUEL ANGEL
MENDOZA GARCIA, MANUEL
ORTIZ ORTIZ, ADELA
SEGARRA CAMPOS, OLGA
NUÑEZ MARTINEZ, EDUARDO
CALDERON PEÑUELA, FRANCISCA
ALFEREZ BUENO, JESUS LUIS
ROYO PORTA, JOSEP
RUIZ NIETO, FRANCISCO
ECUA GRACIA, SILVIA
SIMO GOBERNA, ISABEL
CANTURRI RUIZ, ALEXANDRE
MARTINEZ MURILLO, ROSER
MAYORDOMO VICENTE, TEOFILO
Share