La UPC som notícia a La Vanguardia…

Tot fa pensar que el rector (i companyia) estan canviant de dalt a baix el sistema universitari català, excusant-se en la crisi i en el dèficit. Poc a poc, pas a pas, ens van portant cap al que tenen planejat. L’objectiu final no és ni públic ni conegut, tot i que és fàcil d’imaginar. Els mitjans per arribar-hi tampoc. Però cada cop és més clar  que hi haurà fortes retallades de plantilla, especialment als laborals (PDIL i PASL) que començaran al 2013 (passades les eleccions a Claustre?). Recorda que al desembre el rector ja va anunciar EROs.

L’us sistemàtic dels mitjans de comunicació (premsa, radio, TV i ara també les xarxes soxials) serveix per imposar i “legitimar” la visió d’una part (la que té el poder) com si fos la única real i possible. Això la dreta ho fa molt bé. És per la premsa que ens hem assabentat de que “la UPC prepara un dràstic pla de viabilitat” –res a veure amb el ja vell PlaV–, que està justificat en l’informe (que no és públic) d’un grupet de “savis” nomenats a dit i en secret pel rector.

Aquí tens el que diu la premsa i la resposta dels companys PDI.

“La UPC prepara un drástico plan de viabilidad”. La Vanguardia http://www.lavanguardia.com/vida/20130114/54360837527/upc-prepara-un-drastico-plan-de-viabilidad.html

“La UPC presenta un drástico plan de viabilidad: Contrastando la información”. Article dels companys Vicenç Fernández, Josep Maria Sallan i Pep Simó, en resposta a l’anterior. http://desdelacampana.blogspot.com.es/2013/01/la-upc-presenta-un-drastico-plan-de.html?showComment=1358287822353

“El futuro de la UPC”. (És important llegir-lo). Editorial de La Vanguardia. http://www.lavanguardia.com/opinion/editorial/20130116/54360898914/el-futuro-de-la-upc.html

Des de CCOO rebem aquestes informacions amb gran preocupació. El nostre rector fa campanya a la premsa per preparar-nos –als treballadors de la UPC i a la societat catalana– pels acomiadaments de companys i companyes amb l’excusa dels seu “pla de viabilitat”. Tots –sindicats, associacions, partits, gent progressista i compromesa amb la Universitat Pública…– ens hem de preparar per a donar respostes contundents.

Share