El preacord de Jornada i Horaris és per facilitar la vida

Els quatre eixos bàsics del preacord que vam recolzar en referèndum són:

  • Millorar la flexibilitat;
  • Millorar la conciliació amb més flexibilitat i reduint el temps de presencia obligatòria;
  • Millorar la qualitat del servei i l’atenció a les persones;
  • Estalvi energètic.

Aquest és l’esperit i la lletra del preacord.

Com era d’esperar han sorgit dubtes i problemes al concretar-ne l’aplicació. Ara per ara hi ha moltes coses que no estan clares. La Comissió de Seguiment Paritària és la que ha de resoldre els dubtes i possibles conflictes. La gerència no l’ha convocat i sembla que no en té cap pressa. Sí té pressa, en canvi, per posar en marxa l’aplicatiu TEMPUS tot i les seves mancances.

Tots podem continuar fent el nostre horari de sempre o, si és possible, acordar un que us vagi millor amb el cap, tot aprofitant la flexibilitat que ofereix el preacord.

Dues coses IMPORTANTS:

  • No signeu res en cap cas.
  • No cal omplir cap fitxa ni comunicar cap horari si hi ha dubtes i/o problemes que no estiguin resolts.

Els caps tenen l’oportunitat de facilitar la vida als treballadors i treballadores. Els encoratgem a que no la desaprofitin. Alguns ens estan decebent perquè aprofiten la pressa de gerència per imposar coses que no són a l’acord o que encara no estan clares.

A la gerència li recordem allò que hem après als cursos de formació: “La urgència és el fruit de la mala planificació”. Li demanem que posi seny, que convoqui la Comissió de Seguiment Paritària, que impedeixi qualsevol sospita de mala fe en l’aplicació del preacord i que, si us plau, aturi a aquells caps que no fan bé la seva feina.

Als treballadors i treballadores us insistim: No cal signar res en cap cas. Si teniu dubtes no ompliu ni comuniqueu res. La comissió paritària ha de constituir-se per resoldre aquests dubtes.

Share